Profile

Join date: Aug 6, 2022

About

Een keukenkraan installeren zonder dekplaat


Heb je een spoelbak met een over- of onderbouwkraan? Als je dat doet, kun je overwegen om een ​​dekplaat te installeren die bij de kraan past. Deze platen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, gepolijst metaal of geborsteld nikkel. De plaat geeft je spoelbak ook een gepolijste look en je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kleuren die passen bij je keukenkraan. Om de perfecte dekplaat voor je spoelbak te vinden, vergelijk je eenvoudig de kleuren van de spoelbak en kraan die je al hebt.


Voeg een verfijnd tintje toe


De dekplaat op een keukenkraan voegt een verfijnde toets toe aan een eenvoudig kraanontwerp. Het bedekt ongebruikte montagegaten en verbetert het uiterlijk van een keukenkraan met één gat. Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar die bestand zijn tegen roest en corrosie en die de duurzaamheidsnormen van de industrie overtreffen. Dit spoelbakaccessoire is een geweldige manier om het uiterlijk van uw spoelbak te upgraden en u daarbij geld te besparen. Er zijn zelfs pull-down retro kraan die passen zonder een dekplaat.


Verschillende montagemogelijkheden voor een keukenkraan


Er zijn veel verschillende montagemogelijkheden voor een keukenkraan, dus zorg ervoor dat u er een kiest die past bij uw gootsteen en de locatie van uw accessoires. Veel viergatskranen hebben geen dekplaat nodig, maar je kunt ook een enkelgatsversie zonder dekplaat kopen als het een driegatsmodel is. Ook is het mogelijk om spoelbakaccessoires in de voorgeboorde gaten te monteren. Zorg ervoor dat u het specificatieblad van de kraan controleert voordat u deze installeert.


Een kraan met één handgreep wordt bevestigd aan de basis van de gootsteen en veel zijn ADA-compatibel. Bij eengreepskranen kunnen zijsproeiers in de uitloop of het dek zijn geïntegreerd. Eengreepskranen zijn ook ADA-compatibel. Sommige spoelbakken zijn alleen ontworpen voor eengatskranen. Dubbelgreeps kranen bieden plaats aan maximaal drie gaten. Een kraan met dubbele handgreep vereist drie gootsteengaten voor twee handgrepen.


Soorten keukenkranen op de markt


Er zijn veel soorten keukenkranen op de markt, waaronder bar- en eengreepsvarianten. Eengatskranen hebben een smal lichaam. Ze zijn geweldig voor een kleine gootsteen of voor een gebied met slechts één gat. Eengreepskranen hebben een enkele greep voor zowel warm als koud water, terwijl tweegatskranen aparte grepen hebben voor zowel warm als koud water. Als je een groot gezin hebt, is een tweegatskraan de juiste optie voor jou.


Een standaard uitloop rust drie tot vijf centimeter boven het gootsteenvlak. Een kraan met hoge boog, ook wel zwanenhals genoemd, rust acht tot tien centimeter boven het gootsteenvlak. Het geeft je keuken een klassieke uitstraling en biedt meer werkruimte. Het kan 180 graden worden gedraaid voor meer waterbereik. De afwerking van een kraan bepaalt hoe gemakkelijk hij schoon te maken is. Over het algemeen is een keukenkraan eenvoudig schoon te maken met water en zeep. Een grondige reinigingsoplossing met azijn of zuiveringszout kan worden gebruikt om vuil te verwijderen. Sommige kranen worden zelfs geleverd met antimicrobiële bescherming.